KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME (AYDINLATMA)METNİ

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) hükümleri gereği kimliğinizi belirli veya belirlenebilir kılan her türlü bilginiz, özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere, Kişisel Veri olarak aşağıdaki kapsamda, Veri Sorumlusu sıfatıyla Öz Bereket Gida Inşaat Otomotiv Oto Yedek Parça ve Aksesuarlari Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (“Kısaca Öz Bereket”) tarafından işlenmektedir.

“Kişisel Verilerinizin işlenmesi” kavramı yasal bir kavram olup, 6698 Sayılı Yasada bu kavram; kişisel verilerin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

Öz Bereket ile şirket ortağı/hissedarı, şirket yetkilisi, müşteri, potansiyel müşteri, tedarikçi, tedarikçi çalışanı, ziyaretçi, çalışan, çalışan adayı, kiralayan, kiracı sıfatı ile paylaştığınız kişisel verileriniz KVKK’ ya uygun şekilde, faaliyet ve hizmet amaçlarımız ile bağlantılı ve ölçülü olarak işlenebilecek, üçüncü kişilere aktarılabilecek, saklanacak veya ticari işlerimiz ilgili ticari amaçlar için kullanılabilecek ve sınıflandırılabilecektir.

Öz Bereket olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem veriyor, sizlere sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerimizde kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması, işlenmesi, gerekmesi durumunda paylaşılması sırasında gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini alıyoruz.

Bu bilgilendirme/aydınlatma metnini yayınlamaktaki amacımız; sizlerin memnuniyeti doğrultusunda, kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve yasal haklarınız konularında sizleri en açık şekilde bilgilendirmektir.

Aşağıda kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda önem taşıyan bilgiler ve kavramlar yer almakta olup bu kavramlar ile aydınlanmanızın tam olarak gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

a) Veri Sorumlusu Kimdir?

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (6698 sayılı Kanun) uyarınca veri sorumlusu Öz Bereket Gida Inşaat Otomotiv Oto Yedek Parça ve Aksesuarlari Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’dir. Kişisel verileriniz, veri sorumlusu olan Öz Bereket tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

  1. b) Kişisel Verilerinizin Hangi Amaçla İşlendiği/İşleneceği

 

Kişisel verileriniz;

  • Kendisinin ve tedarikçi ve müşterilerinin hukuki, ticari ve fiziki güvenliğinin temini,
  • Kurumsal işleyişinin sağlanması, yönetim ve iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Müşteriler veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi,
  • Finansal, muhasebesel faaliyetlerin/işlemlerinin icrası/takibi, satın alma, satış ve pazarlama ve sevkiyat faaliyetlerinin/işlemlerinin icrası ve takibi
  • Şirket hukuk işlerinin icrası/takibi,
  • Kira faaliyetlerinin yürütülmesi
  • Acil durum yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi
  • Çalışan adayı / stajyer / öğrenci seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi
  • Çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi
  • Çalışanlar için iş akdi ve mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi
  • Çalışanlar için yan haklar ve menfaatleri süreçlerinin yürütülmesi
  • Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi
  • Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi
  • Fiziksel mekan güvenliğinin temini
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi
  • İnsan kaynakları süreçlerinin yürütülmesi
  • İş faaliyetlerinin yürütülmesi / denetimi
  • İş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerin alınması ve değerlendirilmesi
  • Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi
  • Mal / hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi
  • Mal / hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi
  • Müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi
  • Performans değerlendirme süreçlerinin yürütülmesi
  • Reklam /kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  • Saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi
  • Taşınır mal ve kaynakların güvenliğinin temini
  • Yabancı personel çalışma ve oturma izni işlemleri
  • Yatırım süreçlerinin yürütülmesi
  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

 

amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenir/işlenecektir.

  1. c) İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

 

Kişisel verileriniz; ilgili mevzuat sınırları dahilinde, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ve mevzuatın getirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile sınırlı olmak üzere T.C. Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi otoritelere, bakanlıklar, yargı mercileri gibi kanunen yetkili kılınmış kamu kurumlarına, Şirketimizin faaliyetlerinin tamamlayıcısı veya uzantısı niteliğindeki hizmetleri aldığı destek hizmeti kuruluşları ve diğer anlaşmalı kuruluşlarına, Avukatlarına, mevzuatın izin verdiği hallerde işbirliği yaptığı danışmanlara ve kuruluşlara, finans kuruluşlarına, denetim veya bağımsız denetim şirketlerine ve de  bankalara, 6698 sayılı Kanun’un kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin 8. maddesi çerçevesinde aktarılabilmektedir.

ç) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Kişisel verileriniz veri sorumlusunun ilgili departmanları aracılığıyla ve ilgili mevzuatın ve de yapılan sözleşmelerin izin verdiği ölçüde ve sınırlar dahilinde fiziken, sosyal medya üzerinden(instagram, facebook), mevcut kariyer web sayfalarından (yenibiris.com, kariyer.net vb), mobil iletişim araçlarından (sms, whatsapp vb), e-posta üzerinden  toplanmaktadır.

Sayılan bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Bilgilendirme’ de belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

  1. d) 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesindeki düzenlemeye göre Kişisel Veri Sahibi olarak 11. Maddede Sayılan Haklarınız
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorsanız buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etmedir.

Haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda belirttiğimiz yöntemlerle şirketimize iletmeniz durumunda şirketimiz, niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.

Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet doğurması halinde, şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirleyeceği diğer yöntemlerle şirketimize iletebilirsiniz. Bu çerçevede şirketimize 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için, şirketimizin www.ozbereket.com.tr web adresinde bir örneği bulunan Veri Sahibi Başvuru/Talep Formu’nu doldurup imzaladıktan sonra bu başvuru formunu;

  • Şirketimizin Mahmutbey Mh. 2446 Sk. No:170 Güney Plaza K:7 İstoç/Bağcilar-İstanbul adresi sekretaryasına kimliğinizi tespit edici belgeler ile elden teslim edebilir,
  • Noter kanalıyla “Mahmutbey Mh. 2446 Sk. No:170 Güney Plaza K:7 İstoç/Bağcilar-İstanbul” adresine gönderebilir,
  • ozbereketgida@hs03.kep.tr adresine kep adresiniz varsa güvenli elektronik imzalı olarak iletebilir,
  • Şirketimize kayıtlı e-mail adresinizden info@ozbereket.com.tr e-mail adresimize iletebilirsiniz.

Kişisel veri sahipleri adına üçüncü kişilerin başvuru talebinde bulunabilmesi için veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına noter kanalıyla düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır.

Bilgilerinize sunarız.

ÖZ BEREKET GIDA İNŞAAT OTOMOTİV OTO YEDEK PARÇA VE AKSESUARLARI SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.